sunnuntai 28. elokuuta 2016

MYRSKY TEKI TUHOJAAN

 
Voihan veljet mikä myrsky oli täällä eilen! Enpä muista että täällä meidän seudullamme olisi ollut noin kovaa tuulta koskaan. Puut senkus natisivat, lehtiä ja oksia lenteli ilmassa ja uhkaava humina liehui puidenlatvoissa! Tämä tehtaan pihalla oleva arvokas vanha tammi-rouva joutui antamaan periksi tuulelle ja halkesi kahtia. 
Tuli oikein paha olo kun näin suuren osan tammesta lojuvan maassa pitkin pituuttaan. Tammi on todella vanha, varmastikin ainakin 200 vuotta vanha! Ikävää jos nyt joutuvat sen kaatamaan! Tälläinen siivu siitä katkesi ja kuulimme isännän kanssa sen rysähdyksen kun grillasimme kinkkupiirakkaa kuistilla. Niinpä grillasimme kun ei sähköt toimineet ja vieraita oli tulossa illalla kylään ;)
 Tässäpä näkyy puun sisuskalut. Aika laholta vaikuttaa...
Tälläiset lahottajasienet sitä söi sisältäpäin...
 
Minä keräsin tammenterhoja talteen ja ajattelin että kokeilen josko niistä saisi kasvatettua uusia taimia jotta tuosta vanhasta rouvasta jäisi muisto kun uusia taimia saisi istuttaa tilalle. Voipi olla että en onnistu, mutta kannattaahan silti yrittää!
 

Olipa jännät paikat kun meillä oli Killissä sähköt pois muutaman tunnin ja Oliverin piti aloittaa Killinkosken Venetsialaisten keikka klo 19.00. No kello tuli seitsemän, mutta sähköjä ei ollut eli poijjaat urheasti soittivat akustisesti. Sitten kuitenkin yks kaks sähköt tulivat takaisin ja ehtivät soittaa reilun puoli tuntia äänentoiston kanssa. Kylmä sää ei haitannut menoa. Esityksen jälkeen poistuimme takavasemmalle ja tien yli omalle saunatuvalle saunomaan ystävien kera. Hauska ilta!
 
 

6 kommenttia:

 1. Hattivatteja puun sisällä.. Hui. ;) On se myrsky vaan ollut hurja sielläkin, jos täälläkin. Surku tuon puun kanssa. Noin vanhaa haluaisi säästää. Onneksi ei kuitenkaan talon päälle tullut eikä henkilövahinkoja!

  VastaaPoista
 2. Voi hirvityksen hirvitys mitä se myrsky teki, voi puu parkaa. Onneksi ei haljennut talon suuntaan. Täällä kanssa sama myrsky, oltiin ihan tässä koti piirissä ystävien kanssa. Oli se hurjaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voi kamaluus. Ajattelinkin, että siellä se myrsky riehuu. Hyvä, että otit noita tammenterhoja. Jospa saisit uuden puun kasvamaan. Meilläkin tuuli riepotteli kunnolla, mutta sähköt eivät olleet poikki.

  VastaaPoista
 5. Voi puuvanhusta, toivotaan että terhoista versoo uusia puun alkuja. Toivottavasti vähän aikaan ei tule moista myrskyä! Meilläkin täällä Kymenlaaksossa oli hurja ilma, mieheni joka on metsuri saikin sitten hälytyksen töihin ja puita pelastamaan sähkölangoilta. Pitkä oli päivä...

  VastaaPoista
 6. Voi vanhaa Tammea. Huonosti hänelle kävi. Kyllä tammenterhoista pystyy taimia kasvattamaan. Kokemusta on. Minä laitoin aikoinani parvekelaatikoihin ja niihin kasvoi oikea viidakko. Sitten ne olisikin pitänyt istuttaa maahan :-) Meiltäpäin kaadettiin muistaakseni haapoja, kun olivat kasvaneet isoiksi, mutta ihan lahoiksi. Olivat vaarallisia jo, kun kaatuilivat milloin minnekin. Kivaa iltaa Sinulle!

  VastaaPoista